do kasy suma: 0,00 zł

Polska kuchnia koszerna, zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa - Rebeka Wolff

Dostępność: Książka dostępna
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 41,00 zł 41.00
ilość + -szt.
Zyskujesz 40 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Autor: Rebeka Wolff
Tytuł: Polska kuchnia koszerna, zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa
Oprawa: Miękka
Format: 14,50 x 20,50
Ilość stron: 175
ISBN 978-83-8064-134-1
EAN: 9788380641341

REPRINT. Rebeka Wolff - Polska kuchnia koszerna, żydowskie gospodarstwo domowe, potrawy, przetwory, przepisy kulinarne. W książce znajdziemy wiele cennych informacji i porad. Największy łasuch znajdzie tu coś dla swojego podniebienia.

 

Spis treści:

Rozdział I
O urządzeniu koszernego gospodarstwa.
O urządzeniach i przygotowaniach na sobotę i na święta.
O urządzeniach i przygotowaniach na święta wielkanocne (Pessach).
O koszerowaniu mięsa i drobiu.

Rozdział II
O obchodzeniu się z wszelkim mięsem, drobiem przed gotowaniem, smażeniem i pieczeniem.
O obchodzeniu się z wszelkimi jarzynami przed gotowaniem.
O obchodzeniu się z wszelkimi owocami, krupami i grzybami przed gotowaniem i smażeniem.
O obchodzeniu się z rybą przed gotowaniem, pieczeniem i smażeniem.

Rozdział III
O gotowaniu wszelkiego mięsiwa i drobiu, używanego do rosołów.
O przyrządzaniu rosołowego mięsa.
O pieczeniu, smażeniu i duszeniu mięsa.

Rozdział IV
O mięsnych zupach.
O sztucznych tłuszczem przyrządzonych zupach.
Sztuczne bez tłuszczu przyrządzane zupy.
Sztuczne zupy do mlecznych potraw.

Rozdział V
Przyrządzenie jarzyn z ziemnych owoców.
Jarzyny z owoców strączkowych.
Jarzyny z owoców.
Jarzyny z grzybów.
Jarzyny z krup.
Potrawy z mąki i jaj.
Kluski, jako jarzyna.

Rozdział VI
Melszpajzy i budynie (pudding).
Flamerje.

Rozdział VII
Potrawy z jaj.
Pieczywo na maśle.
Pasztety.
Torty.

Rozdział VIII
Różne strucle.
Rozmaite ciasta.

Rozdział IX
Gotowanie, marynowanie, duszenie i pieczenie ryb.

Rozdział X
Komputy.
Zimne i gorące sałaty.

Rozdział XI
Galarety.
Kremy.
Soki.

Rozdział XII
O smażeniu i marynowaniu owoców.

Rozdział XIII
Sosy.

Rozdział XIV
To i owo.

Rozdział XV
Przyrządzenie gęsi.

Rozdział XVI
Rozmaite żydowskie oryginalne potrawy.
Niektóre potrawy, używane na Wielkanoc (Pessach).

Rozdział XVII
Przyrządzanie rozmaitych napojów i octów.

Rozdział XVIII
Rada i pomoc w kłopocie.
Dodatek

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl