Zimna kuchnia . Przepisy, przygotowanie, dekorowanie - Reinhold Metz, Hans Szameitat
Opis
"Zimna kuchnia" to obszerna wiedza o sposobach przyrządzania potraw, potocznie zwanych zimnymi daniami oraz o produktach i technikach stosowanych przy ich przygotowaniu. Na 2000 zdjęć przedstawiono, krok po kroku, przygotowywanie, zdobienie i serwowanie atrakcyjnych potraw. Zimna kuchnia to najnowszy leksykon dla gastronomów i kucharzy a także amatorów dobrego gotowania. Niezastąpiony doradca dla twórców zimnych bufetów, a jednocześnie obszerna książka kucharska z najbardziej cenionymi przepisami zimnej kuchni.
"Zimna kuchnia" prezentuje:
obszerne informacje o produktach takich jak: mięsa, drób, dziczyzna, ryby, owoce morza, a także warzywa, owoce, zioła i przyprawy korzenne, oraz wiele innych;
tradycyjne i współczesne sposoby przygotowania potraw;
narzędzia i nowoczesne sprzęty używane w zimnej kuchni;
liczne receptury i przepisy na proste, klasyczne i nowe, awangardowe i wyszukane dania takie jak: amuse-geules, chłodniki, sałatki i sosy, meze oraz antipasti i tapas; fingerfood i sushi; kanapki, zimne przystawki, galaretki i galarety, musy i parfaity, pasztety i terriny, sery, półmiski do zimnego bufetu;
zasady planowania, organizacji i logistyki bufetu, ustawiania i dekorowania stołów w zależności od okazji oraz garnirowania i dekoracji półmisków.
Tytuł: Zimna kuchnia . Przepisy, przygotowanie, dekorowanie
Autorzy: Reinhold Metz, Hans Szameitat
Wydawnictwo: REA -SJ
Rok wydania: 2018
Oprawa: twarda
Format: 22,5 x 28,5 cm
Ilość stron: 408
ISBN: 9788379933396